Waarom organiseer ik deze coachingreis?

 

“Diepgang en persoonlijke begeleiding zijn het allerbelangrijkste voor mij.”

“Als coach ben ik bezig met mensen te laten groeien. En ik ben altijd op zoek naar de beste manieren om dat te doen. Door de jaren heen raakte ik meer en meer overtuigd van coachingreizen. Ik merkte dat als je langer met een groep op stap bent in de natuur, de deelnemers een extra stimulans krijgen, een andere mindset. En zo hebben mijn oefeningen en persoonlijke begeleiding meer effect en diepgang.

Weg met de maskers

De maatschappij dwingt ons vaak om maskers op te zetten. Ook op je werk doe je je anders voor. Wil je een leidersrol opnemen of ben je manager van een team, dan kan net dit masker ervoor zorgen dat je in je taken hindernissen ondervindt. Zelfs al ben je succesvol in je job, dan kun je soms toch nog voelen dat er iets ontbreekt of dat iets je ongelukkig maakt. Op die momenten is het belangrijk om je af te vragen hoe trouw je aan jezelf bent.

Door de natuur en het groepsaspect in mijn coachingreizen kom je sneller tot wie je echt bent en tot wat echt bij je past. Je masker valt af. Het verhaal van Dieter toont dat ook aan.
Ik leer je, samen met je reisgenoten als extra klankbord, om elk persoonlijk doel te formuleren en aan te pakken vanuit je echte ik. Zodra je de blokkades op je weg omverwerpt, bereik je veel gemakkelijker je doelstellingen.

Bedrijven, managers of zaakvoerders kiezen net daarom voor mijn trajecten. Let wel: het is een uitdagend proces! Maar het resultaat is er: elke deelnemer geeft achteraf beter leiding, krijgt een vlottere relatie met collega’s, communiceert duidelijker, lijnt doelstellingen haarscherp af zodat ze ook echt vreugde brengen en neemt verantwoordelijkheid op in plaats van een paraplu te openen.

Een spontaan traject met veel voorbereiding

Als je aan de deelnemers van een coachingreis vraagt hoe zo’n traject verloopt, zullen ze allemaal zeggen: heel spontaan. En dat voelt ook zo … op dat moment. Want uiteraard gaat er heel veel voorbereiding aan vooraf.
Ik stem elke oefening op voorhand grondig af op de omgeving. Dat is vaak worstelen en proberen, maar het is ook heel leuk. Mijn creativiteit kan op die momenten heerlijk borrelen. Voor de reis naar Nepal ben ik ondertussen al twee keer op verkenning geweest. Alle opdrachten worden ter plekke uitgevonden, uitgewerkt en uitgetest. Welke oefeningen er aan bod komen tijdens de reis, ligt aan het moment en aan de groep. Ik kan van nature nogal vlot schakelen.
Wat ik altijd voor ogen hou, is dat er genoeg diepgang moet zijn en dat de persoonlijke begeleiding het allerbelangrijkste is. Ik laat liever een oefening vallen als dat nodig is om die twee pijlers boven water te houden.

Een resultaat dat blijft nazinderen

Om echt de vruchten van een coachingreis te plukken, moeten deelnemers ook een houvast hebben. Daarom voorzie ik genoeg momenten voor zelfreflectie. Wat je leert, kun je zo ten volle opnemen. Daarnaast staat elke opdracht mooi uitgewerkt op papier. Ik zie dan ook regelmatig deelnemers teruggrijpen naar hun boekje. Na de reis is er een terugkommoment waarbij we een-op-een samenzitten om de persoonlijke leerpunten van het traject te overlopen.
Je reisgenoten blijven je trouwens ook steunen in je verdere groeiproces. Recent vroegen de deelnemers van de vorige coachingreis bijvoorbeeld naar een herbronningsweekend en ook volgend jaar staat dit weer op de agenda. Dat de groep telkens opnieuw wil samenkomen is voor mij een schitterend compliment en een teken dat mijn aanpak echt werkt.”